Szerintem igen érdekes és nehéz is lehet egyszerre több gyermeket is vállalni, különösen érdekes a helyzet, ha nem kettő, hanem már három, négy vagy öt gyermek érkezik egyszerre egy családban. Ikrek érkezése ma már nem számít annyira különlegesnek hazánkban sem, de egyébként a nem könnyű feladat igencsak megnehezedik ha több is jön kettőnél. Ezekből válogatott a Fókusz Plusz egy kis ízelítőt a mi kis híres ikres családjainkból.

Ajánlom figyelmetekbe az RTL KLUB egyik riportját :

 

Ahol a gólya bőven osztott repetát

Olyan családokhoz kopogtattunk be, akik egy egész országot leptek meg gyermekáldásukkal. Vajon hogy vannak az egykori négyes-, sőt, ötös ikrek, akik anno Híradókban, újságokban szerepeltek? Rábukkantunk egy meglepő történetre is: egy testvérpár mindkét tagja hármas ikrekkel lett terhes.

 

Hogy valakinek ötöse legyen a lottón, annak 1 a 44 millióhoz az esélye. Borzasztó kevés. De még ennél is sokkal kevesebb, 1 a 65 millióhoz, hogy egészen máshol, a pocakban legyen ötösünk. Nem véletlen hát, hogy az egész Földön összesen 15 jelenleg is élő ötös ikerpárt tartanak számon, ebből egyet ráadásul mi adtunk a világnak.

 

A Fókusz Plusz olyanokhoz látogatott el, akik az ikerterhesség szépségeit nem a hangzatos statisztikákon, hanem saját bőrükön és hétköznapjaikon csodálhatják meg.

2011.10.01.

 

 

 

Pink és kislánya

2011.09.30. 16:28

Pink és Carey Hart kislánya június 2.-án született. Az énekesnő - a többi sztárral ellentétben - a terhesség alatt végig nem foglalkozott a súlyával, csak a babára figyelt. Ennek ellenére a baba születése után folyamatosan fogyni kezdett, az idő múlásával pedig már egyre csinosabb. Még mindig a baba az első az életében és mindenhol elismerően nyilatkozott kislányáról. Az énekesnő  és  kislánya, Willow Sage Hart legújabb képeit itt láthatjátok :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő dal a Malacka, a hős című rajzfilm egyik betétdala. Aki nem ismeri a mesét, annak röviden írom, hogy a történetben Malacka - a legkisebb szereplő - kerül különböző helyzetekbe és kiderül nem számít a méret, igenis kicsiként is lehet nagy dolgokat elérni. A dal abból a jelenetből való, mikor Zsebibaba és Malacka helyet cserélnek, azt hiszik ezzel át tudják verni Kangát (a kenguru Zsebibaba Anyukája), aki természetesen rájön a turpisságra és megismerhetjük milyen is az anyai szeretet. Amiről olyan sokan megfeledkezünk, pedig hát nem csak Anyák napján kellene eszünkbe lennie. A hétvégén gondoljunk kicsit rájuk is és aki még megteheti ölelje meg az Anyukáját a hétvégén.

Én ezzel kívánok mindenkinek nagyon boldog, szeretetteljes hétvégét !

 

 

Találtam egy cikket az Erdély. hu oldalán, ahol egy 11 gyerekes családdal készült riportból hallhatunk részletet a  Kossuth Rádió Határok nélkül című, 2009 május 5-én elhangzott műsorából.

http://w1.erdely.ma/eletmod.php?id=51468&cim=tizenegy_gyermekes_csalad_aradon

"Ma már nem túl gyakori a nagy család, de azért előfordul. Például a tizenegy gyermekes Fejér család Aradon. Nem egyszerű lecke, persze ennyi gyermeket nevelni, de akiknek olyan a hozzáállásuk, mint az övék, azok a nehézségek ellenére is boldogok. Támaszuk is akad: a Katalin Egyesület az időseknek és a nagycsaládosoknak is igyekszik segíteni, bár szűk esztendőkben szűkebben jár az adomány is."

illusztráció

 

Sarah Drew színésznő első babáját várja. A színésznőt az Everwood-ban Hannah Rogers, és a Grace klinikában April Kepner szerepében ismerhettük meg. Sarah október 1.-én lesz 31 éves és nagy örömmel tudatja a világgal milyen érzés is a babavárás. A saját blogjában olvashatunk arról milyen "hihetetlen" élmény volt az első ultrahangja :  Az ultrahang semmivel sem összehasonlítható dolog, hiszen itt érzed először igazán a terhesség szuper érzését. Azt kell mondanom, az első ultrahang életem  egyik leghihetetlenebb tapasztalata. Látni, ahogy a baba mozgatja a karját és rúgdos a lábával. A kisbaba látványa megerősíti a tényt, hogy hamarosan én is szülővé válok.  Minden alkalommal amikor érzem,  hogy mozog a baba, felidézem a képet, amit róla láttam. Azóta még többet beszélek a hasamhoz. Közben úgy érzem ez egy úgy kezdet. Amikor még középiskolás voltam, álmodoztam és izgalommal vártam az új tanévet. Szerettem álmodom arról, hogy a jövő mit hozhat, kikkel találkozom majd és milyen izgalmas dolgok történnek velem. Bármi megtörténhet. Most úgy érzem,  egy teljesen új fejezet kezdődik az életemben. Az álmomat élem a magánéletem és a karrierem szempontjából is. És hidd el, az új álmaim sokkal izgalmasabbak, mint  a tinédzserkoriak. Azt hiszem, megvan az oka, amiért kapunk  közel tíz hónapot, amíg a baba növekedik, mielőtt találkozna velünk. Szükségem van időre, hogy feldolgozzam  a változásokat amik bennem zajlanak. Ez egy igen izgalmas és érzelem teljes időszak. Anyám mindig azt mondta, hogy az egyetlen dolog, amiért igazán megéri várni az életben, az a házasság és a gyermekvállalás, és azt kell mondjam, azt hiszem, kezdem megérteni, miről is beszélt.

 

2011 augusztus 13.-án Jessica Alba színésznőnek kislánya született. Most jelentek meg az első nyilvános képek az OK magazinban kis Haven Garner Warren -ről. A fotókon Jessica, a 3 éves lánya Honor és a 6 hetes Haven látható.

És jöjjön egy könnyű Jamie Oliver recept:

Óangol sült szilva

 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szilva
1 körte
1 alma
5 cl félszáraz fehérbor
4 cl brandy
2 dkg vaj
½ teáskanál őrölt fahéj
narancshéj csík
citromhéj csík
reszelt szerecsendió
csipetnyi őrölt szegfűszeg
3 evőkanál cukor

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Nagyságtól függően feldaraboljuk (mindegyik darab nagyjából egyforma nagyságú legyen, hogy azonos időben puhuljanak meg). Kivajazunk egy tűzálló tálat, és beletesszük a gyümölcsöket. A narancs- és citromhéjcsíkot felaprítjuk, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, a reszelt szerecsendióval és a cukorral. Ezzel a keverékkel szórjuk meg a gyümölcsöket, és jól össze is forgatjuk. Felöntjük a félszáraz fehérborral, a brandyvel, és 20-25 percre forró sütőbe toljuk.

Tipp: Flambírozni is lehet a sült gyümölcsöket. Ekkor a brandyt ne adjuk hozzá, hanem a megsült gyümölcsre öntsük, és gyújtsuk meg.

 

 

 

 

 

A receptet a Mindmegette oldalán találtam, köszönet érte !

Jamie Oliver nemrégiben arról nyilatkozott, hogy a szakmai sikerek mellett igen nehéz a házasságára is figyelni. Jamie úgy várt ismerté, hogy a főzés terén azt vette figyelembe, hogy egyszerű és ízletes ételeket készítsen el gyorsan. A négy gyermekes séf nemrégen ünnepelte legkisebb gyermekének, kisfiának első születésnapját. A 36 éves szakács 2000-ben vette el Juliette Nortont, ismertebb nevén Jools-t. A házaspárnak három lánya van, Poppy Honey  9 éves, Daisy Boo 8 éves, Petal Blossom Rainbow 2 éves, és  kisfiúk, Buddy Bear Maurice szeptember 15.-én volt 1 éves. A világ túlsúly problémája ellen fellépő Jamie elég kevés szabadidővel rendelkezik, és ez igencsak rossz hatással van a családi életére. Az egészségtudatos séf arról beszélt, hogy csalódást okozott Jools számára, aki többet várna tőle. A 11 éve házas Oliver szerint : " Mi sem szeretjük egymást másként mint mások, de  úgy gondolom a házasság nem könnyű dolog. " Jools kevesli az otthon töltött időt és hiába kéri férjét. Jamie számára a család ellensúlyozza a munkát, ahol ennél is több időt tudna tölteni és úgy tűnik, még ez sem elég, ami nem is meglepő, hiszen a híres tévé sztár, többszörös könyv író a mindennapi életben közel 20  városban lévő étteremhálózat tulajdonosa is. Ezek mellett az elhízás elleni harcban is részt vesz, szerinte ugyanis nagyobb figyelmet kellene fordítani a táplálkozástudományra és a helyes élelmezésre. Oliver vezetett egy kampányt is, melynek célja az volt, hogy bemutassa a gyermekek iskolai ebédjének minőségét. Ebből televíziós sorozat is készült Jamie menzája címmel. A kampánynak köszönhetően az angol kormány 20 millió fontot rakott félre a gyermekétkeztetés javítására, melyet három év alatt költöttek el. A nézeteltéréseik ellenére a szakácskönyv-szerző elismeri, hogy párja igazán csodálatos személy. " Kedves, édes, érzékeny és törődő. És csodálatos édesanya. " Kell ennél több ?

 

 

 

 

 

 

Ha már beszéltünk Sara Evans és Jay Barker hét gyermekéről, ismerjünk meg kicsit Sara számai közül is egyet. Hátha másnak is lesz hangulata, hogy meghallgassa. Jó szórakozást és hátha ettől mi is  kicsit erősebbek leszünk  ! Nagyon szép hetet mindenkinek !

 

 

 

 

süti beállítások módosítása