Aki szereti a tésztákat, szerintem szereti ezt a könnyen készíthető és igazán laktató ételt is. A nokedlit főként köretként esszük valamilyen finom húsos étel mellé. Esetleg csipetkének készíthetjük sűrűbbre is  levestésztának. Az elkészítés könnyű : lisztet, tojást, vizet és kevés sót keverünk össze. Általában 100 gr liszthez adunk csipet sót és egy egész tojást és annyi vizet amennyit felvesz és könnyű, de még nem túl híg tésztát kapunk. Vannak, akik víz helyet tejfölt adnak hozzá vagy sajttal, vajjal készítik.

Amit itt láttok, így készült :

30 dkg liszt
3 db  tojás
1 dl víz
csipet só

 

Kb. 3 liter vizet tégy fel egy fazékba főni és tégy bele egy kevés olajat és vagy 2 kanál sót. Míg felforr a víz, keverd be a tésztát. Egy edénybe tedd bele a lisztet és sózd, majd keverd meg. Ezek után külön tálkákban üsd fel a tojásokat és úgy keverd majd a liszthez. Végül öntsd fel a víz felével és folyamatosan kevergesd, míg felveszi, majd add hozzá az egészet, míg könnyen keverhetővé válik a tészta. Közben biztos felforrt a víz, tehát jöhet a szaggatás. Ehhez szükséged van egy szaggatóra és a lapátjára. ( Együtt árulják őket. ) Tedd a szaggatót a forró vizes edényre és a tégy rá egy adag tésztát, a lapát tologatásával szaggasd a tésztát a forró vízbe. Hamarosan feljön a tészta a víz tetejére, kavard meg, majd egy perc után szedd ki őket. Nem szabad sokáig főzni, mert kesernyés íze lesz. Ha kész, kevés vajon is átpiríthatod, így jobb ízű lesz.

Készíthetjük sűrűbbre, több liszttel, akkor levesbetétként kiváló. Adhatunk hozzá sajtot, sült  sonkát, szalonnát, vagy pirított hagymát, tejfölt, ( képen ) ezeken kívül zöldséggel, tojással is készíthetjük.

Jó étvágyat kívánok !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladcsajszicsemege.blog.hu/api/trackback/id/tr313281175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása